Агенцията за обществени поръчки публикува подробности за доставката на  9600

...
Агенцията за обществени поръчки публикува подробности за доставката на  9600
Коментари Харесай

Машините за гласуване, които ще купи ЦИК, ще се ползват при всички избори

Агенцията за публични поръчки разгласява детайлности за доставката на  9600 профилирани устройства за машинно гласоподаване. Те би трябвало да са с конфигурирани систематичен и прибавен програмен продукт, в това число и изходния код, тъй че да могат да се употребяват при всички избори , без интервенция на доставчика, осведоми БНР. 

Пределната цена от 36 милиона лв. включва и логистичното обезпечаване на машините, както и образованието на ЦИК, Районните и секционните изборни комисии при провеждането на идните парламентарни избори следващата година. 

Офертите ще се одобряват до среднощ на 29 ноември.

Обществената поръчка за машините няма да бъде предоставена, без да се организират договаряния с претендентите заради особените условия. В процеса на договаряне с претендентите ще се разясняват нужното време за осъществяване на процедурата по електронно машинно гласоподаване от един гласоподавател за всеки един тип от избори, процедурата по гарантиране на анонимността на вота при събирането на разписките от гласуването, методите за попречване на манипулирането на машинния избор, както и метода за осъществяване на поддръжка по време на изборния ден.

Кандидат в актуалната процедура за възлагане на социална поръчка може да бъде всяко българско или задгранично физическо или юридическо лице или техни обединявания, както и всяко друго обучение, което има право да извърши услуги с доставка, според законодателството на страната, в която е открито като всеки претендент би трябвало да дава отговор на авансово оповестените условия.

Участник, предложил по висока цена от оповестената ще бъде отхвърлен.

На втория стадий от процедурата позволените, които са поканени от възложителя ще би трябвало да дават първична оферта с механически параметри и ценово предложение, а определеният ще би трябвало да обезпечи и гаранция за осъществяване на контракта в размер на 5 на 100 от неговата стойност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР